Meezeilreizen

Heerlijke Zeilvakantie of Weekendje weg in Nederland:

Wil je graag eens zeilen met de Rival, maar krijg je zelf geen groep bijeen?  Geen probleem! Speciaal voor de individuele reiziger organiseren wij gedurende het hele zeilseizoen een aantal mooie en actieve zeilreizen in het mooie Nederland!
Met het hele gezin het avontuur tegemoet zeilen, een heerlijke zeilvakantie samen met je partner of met je vrienden of misschien gewoon een zeilreisje voor jezelf.
Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht: er is een kok aan boord die de heerlijkste gerechten uit zijn koksmuts weet te toveren.
Aarzel niet en meld je aan op info@zeilschiphuren.nl

Dit aanbod van meezeilreizen valt onder de garantie van STO Garant.  U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Klipperrace 2016 door de Balgerij

Denk 40 ietwat lompe schuiten die allemaal tegelijk het wijde sop kiezen. Het geluk wil dat wij, Balgerianen, de avond daarvoor aangemonsterd zijn bij een stoer schippers echtpaar. Harry en zijn vrouw, Sarah, zijn de trotse eigenaren van de Rival. Dat het schip niet helemaal zijn naam eer aan zal doen weten wij dan nog niet, maar het klinkt ons op dat moment strijdvaardig in de oren. *

Harry blijkt ook te beschikken over een energieke scheepsmaat. Mark is letterlijk heer en meester over het voordek. En voor de kenners onder ons: dat is waar alles gebeurt. In minder dan 5 minuten heeft hij 20 man in groepen verdeeld, instructies gegeven en galoppeert hij vanaf dat moment tussen de verschillende zeilen heen en weer. Blijmoedig ingrijpend als iemand weer eens iets klunzigs doet. Het wordt een interessante zeildag, een knap zonnetje met helaas nauwelijks wind. Maar dat mag de klipperpret niet drukken want wij hebben daardoor kennisgemaakt met een bonte schakering van zeilen. Hangt de kleine kluiver net, moet hij rapido worden vervangen door het waterzeil. Waterzeil aangehangen, weg maar weer en plaats maken voor het topzeil. Maar ook de gewone kluiver en genua zien we wapperen. Alhoewel ... wapperen... ? Was het maar waar. Maar ... de zon schijnt, de stemming is opperbest, het eten verrukkelijk en het gezelschap top. Ik deel mijn hut met 2 vrolijke Belgische dames. Een van beide is wedstrijdzeilster en zij heeft het af en toe te kwaad als onze Harry wat al te laks met het aantrekken van de zeilen omgaat. ** Die eerste dag, tijdens de 3-stedenrace worden we 15e van de 16.
Tijdens het feest in het plaatselijk buurtcentrum zit E. net uitgebreid te vertellen dat haar man R. niet van dansen houdt, wanneer diezelfde man haar een seconde later de dansvloer opsleurt en zij beide notabene het bal openen. De verbijstering ligt nog lang om de lippen van E. De volgende dag wederom nauwelijks wind. Vandaag slaat de klok een olympisch parcours en moeten we een paar pionnen ronden. Een werkelijk magnifiek gezicht al die ploeterende klippers om je heen. Onze klipper blijkt trouwens van nature geen echte klipper maar een steilsteven met een lengte van 28 meter, 1 mast en 6 zeilen. Dat is vast ook de reden dat we de tweede dag ook weer ergens onderin eindigen. *** Maar een kniesoor die daar op let. Het was een geweldig weekend en ik wil B.K. ook bedanken voor het organiseren van dit weekend!
M.J.

Nota van de redactie:
* de betekenis van Rival is niet gelijk aan rivaal, het is veel mooier dan dat: Rijkdom In Voorspoed Arbeid & Liefde!!
** de wedstrijdzeilster in kwestie, zeilt op kleine zeilbootjes die op een hele andere manier gezeild worden als een platbodem, maar dat vindt ze maar moeilijk te begrijpen ;-)
*** van de tweede dag bestaat er geen uitslag omdat de wedstrijdcommissie die dag de uitslag geannuleerd heeft omwille van diverse omstandigheden. Echter zijn we die dag echt niet achteraan geëindigd. Maar veiligheid voor alles ... met een plots draaiende wind net voor de finisch werden door diverse schepen allerlei capriolen uitgehaald om toch maar zo snel mogelijk erover te gaan. Wij hebben daar gekozen voor de veiligheid van bemanning en schip.

Afdrukken E-mailadres

Copyright © 2016-2020 Zeilschepenverhuur Stofbergen.   
All rights reserved

logo garant

Privacy en cookie beleid

Algemene voorwaarden

Webdesign by 1place4ads.nl