Meezeilreizen

Heerlijke Zeilvakantie of Weekendje weg in Nederland:

Wil je graag eens zeilen met de Rival, maar krijg je zelf geen groep bijeen?  Geen probleem! Speciaal voor de individuele reiziger organiseren wij gedurende het hele zeilseizoen een aantal mooie en actieve zeilreizen in het mooie Nederland!
Met het hele gezin het avontuur tegemoet zeilen, een heerlijke zeilvakantie samen met je partner of met je vrienden of misschien gewoon een zeilreisje voor jezelf.
Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht: er is een kok aan boord die de heerlijkste gerechten uit zijn koksmuts weet te toveren.
Aarzel niet en meld je aan op info@zeilschiphuren.nl

Dit aanbod van meezeilreizen valt onder de garantie van STO Garant.  U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Zomerzeilweek Waddenzee

meezeilreizen rival zomerzeilweekZeil de Waddenzee Rond
Deze week zeilen we de prachtige zeilcruise Waddenzee Rond. Tijdens de reis doen we Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en/of Schiermonnikoog aan. We starten en eindigen in Enkhuizen of Den Oever.


Een prachtige mix tussen zeilen, eiland ontdekken en de natuur beleven op het Wad.  De Zomerzeilweek op het Wad heeft alles in zich. Heerlijke dagen zeilen maar toch voldoende tijd om de eilanden te (her)ontdekken.  Stap aan boord van de Rival en geniet een volle week van zon, zee en wind in de zeilen.

Zaterdag ligt het schip in Den Oever of Enkhuizen klaar om u vanaf 10u aan boord te verwelkomen. U wordt verwelkomd door de schipper, de matroos en de kok.
We vertrekken daarna rond een uur of 10.00 en zullen meteen koers zetten richting de Wadden, en hebben dan alle tijd om meerdere eilanden aan te doen, droog te vallen, en misschien wel een nacht doorbrengen voor anker midden in de Waddenzee…
De bemanning heeft een uitgebreide kennis van het gebied en kan u van alles laten zien en vertellen.
Donderdag meren we weer aan in Den Oever of Enkhuizen omstreeks 16u.

Zeilervaring is niet vereist.

Aan boord: maandag, 31 juli 2023 (09u)
Van boord: vrijdag, 4 augustus 2023 (16u)
Opstaphaven: Enkhuizen
Prijzen: € 695 pp. all-in. (op basis van 1 huishouden per hut)

Vraag naar onze prijzen voor kinderen en groepen.

Voorbeeld reisschema:

dag 1: Den Oever - Texel
dag 2: Texel - Vlieland
dag 3: Vlieland - Terschelling
dag 4: Terschelling - Zandbank
dag 5: Zandbank – Den Oever

Dag 1: Den Oever  - Texel
We verwelkomen rond 9u al onze nieuwe gasten aan boord van de Rival. Na een korte kennismaking varen we de haven van Den Oever uit. De trossen gaan los en nog voor we de Waddenzee op varen, hijsen we samen de zeilen en kunnen we gaan genieten van een heerlijke zeilreis.   De reis is begonnen!  Rekening houdend met de wind, de getijden en de zandbanken, zeilen we over het Wad richting Texel.  We varen in de loop van de middag de haven in.  De haven van Oude Schild is een echte visserijhaven, met binnen loopafstand een gezellig dorpje met leuke winkeltjes, een zwemstrandje, een heel groot speelplein voor de kinderen.

Dag 2: Texel – Vlieland
Na een heerlijk ontbijt maken we de Rival klaar voor vertrek: afhankelijk van het tij bepalen we de vertrektijd richting Vlieland. Dan gaan de trossen los en kiezen we weer het ruime sop. Op naar het volgende eiland.  Na een volle dag zeilen zetten we voet aan wal op Vlieland.  De haven van Vlieland is direct gelegen aan het bos en het strand. Het pittoreske dorpje met mooie boetiekjes is 15 minuutjes lopen van de haven, je kan er fietsen huren, … dus voor ieder wat wils.

Dag 3:  Vlieland – Terschelling
Na het uitgebreide ontbijt worden de zeilen weer gezet. Inmiddels als wat meer ervaren zeilers kiezen we weer het ruime sop. Als het tij en de wind het toelaten dan varen we in twee uurtjes naar opnieuw een idyllische bestemming.
Het havendorp West Terschelling heeft naast de gezellige drukke haven veel te bieden. Binnen vijf minuutjes lopen sta je voor de vuurtoren Brandaris.  Aan haar voet liggen winkelstraatjes en gezellige cafeetjes, waar het op de terrassen goed vertoeven is. Door het dorp kom je zo op het immens brede Groene strand en kun je wandelend terug door de duinen en het bos. Ook is er tijd om fietsen te huren en een fietstocht te ondernemen rond het eiland.  ’s Avonds is er tijd om één van de gezellige kroegjes te bezoeken, een strandwandeling te maken of om lekker te relaxen aan boord.

Dag 4: Terschelling – Zandbank
Een heerlijke dag wandelen, zwemmen, luieren en cadeautjes kopen voor thuis. Vandaag genieten we van alles dat dit paradijsje ons te bieden heeft.
Zodra het tij gunstig is, zetten we zeil en koersen we richting onze 'eigen zandbank' op het Wad.  Deze nacht slapen we op het Wad terwijl de Rival rustig achter zijn anker ligt en de hele bemanning slaapt als een roosje...

Dag 5: Zandbank – Den Oever
In de morgen verlaten we onze prachtige idyllische ankerplek en zetten we zeil, op naar Den Oever.  Als ervaren zeilers, komen we na een volledag zeilen weer voldaan aan in Den Oever.
Het nagenieten van de prachtige tocht kan beginnen!

Dit is maar één van de verschillende individuele zeilweekenden met het zeilend passagierschip “Rival“. Heeft u een ander voorstel of wilt u zelf een zeiltocht organiseren? Neem dan contact met ons op, wij zullen alles in het werk stellen om er een leuk programma van te maken.
U kan alvast een kijkje nemen op onze “kalender” voor de beschikbaarheid.

Afdrukken E-mailadres

Copyright © 2016-2020 Zeilschepenverhuur Stofbergen.   
All rights reserved

logo garant

Privacy en cookie beleid

Algemene voorwaarden

Webdesign by 1place4ads.nl