Wedstrijden

Door het hele zeilseizoen vinden er  op het IJsselmeer verschillende zeilwedstrijden plaats.  Voor de Rival vinden deze voornamelijk plaats in zowel het voorjaar  als tijdens het najaar. Lijkt het je wel wat om eens deel te nemen aan zo’n race aan boord van de Rival?  Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Sarah of Harry!

Dit aanbod van wedstrijden valt onder de garantie van STO Garant.  U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

  • Start
  • Zeiltochten
  • Wedstrijden

Pieperrace

Pieperrace zeilschip rivaDe Pieperrace is een jaarlijkse tweedaagse zeilwedstrijd voor traditionele Hollandse platbodems, gezeild vanuit Volendam. Het evenement wordt georganiseerd sinds 1985, meestal in het eerste weekeinde van april.
In het deelnemersveld zijn onder andere klippers, tjalken, aken, botters en kwakken te vinden.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Klipperrace

klipperrace zeilschip rivalElk jaar vindt in het tweede weekend van oktober de Klipperrace plaats, vanuit Enkhuizen op de voormalige Zuiderzee. Het is het Nederlands kampioenschap hardzeilen voor klippers.
De race bestaat uit twee onderdelen, de Drie Steden Race en de Olympische baan. Op zaterdag wordt de Drie Steden Race gevaren. Deze race start met de spectaculaire ankerstart in het Krabbersgat bij Enkhuizen, tenzij de wind pal uit het noordoosten waait.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Bontekoerace

Bontekoerace zeilschip rivalDe Bontekoerace is een zeilwedstrijd voor charterschepen en traditionele vissersschepen, op het Markermeer bij Hoorn.
De race wordt het laatste weekend van oktober gehouden ter afsluiting van het zeilseizoen, dat voor charterschepen in april is begonnen met de z.g. Pieperrace bij Volendam. De race wordt reeds sinds 1992 georganiseerd en begint steeds op vrijdagavond, waarna op zaterdag en zondag gevaren wordt voor het klassement. Door de grote verscheidenheid aan deelnemers (klippers, tjalken, schouwen, botters en kwakken) geeft de race ook een mooi overzicht van Nederlands varend erfgoed. Zowel op zaterdag, als op zondag, wordt er een Olympische baan gevaren.

Lees meer

Afdrukken E-mailadres

Copyright © 2016-2020 Zeilschepenverhuur Stofbergen.   
All rights reserved

logo garant

Privacy en cookie beleid

Algemene voorwaarden

Webdesign by 1place4ads.nl