Wedstrijden

Door het hele zeilseizoen vinden er  op het IJsselmeer verschillende zeilwedstrijden plaats.  Voor de Rival vinden deze voornamelijk plaats in zowel het voorjaar  als tijdens het najaar. Lijkt het je wel wat om eens deel te nemen aan zo’n race aan boord van de Rival?  Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Sarah of Harry!

Dit aanbod van wedstrijden valt onder de garantie van STO Garant.  U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Pieperrace

Pieperrace zeilschip rivaDe Pieperrace is een jaarlijkse tweedaagse zeilwedstrijd voor traditionele Hollandse platbodems, gezeild vanuit Volendam. Het evenement wordt georganiseerd sinds 1985, meestal in het eerste weekeinde van april.
In het deelnemersveld zijn onder andere klippers, tjalken, aken, botters en kwakken te vinden.

In 2008 was er een voorlopig deelnemersrecord van 79 schepen. De wedstrijd geldt als informele start van het charter-seizoen.
Het evenement houdt de herinnering levend aan de riskante aardappeltransporten vanuit Friesland, die Volendammer vissers in de oorlogsjaren uitvoerden met hun schepen. Hierbij werden onder andere Amsterdams ziekenhuizen bevoorraad.

Altijd al aan een zeilrace willen meedoen? U hoeft zelf geen ervaren zeiler te zijn om deel te nemen aan deze Pieperrace! De (extra) bemanning neemt u graag onder haar hoede.

Datum:
Aan boord: Vrijdag, 5 april 2024 vanaf 20u 
Van boord: Zondag, 7 april 2024 omstreeks 16u

Afvaarthaven:  Volendam

Prijs:
€ 250,- all inclusive (inclusief scheepshuur, maaltijden en drank, inschrijvingsgeld.  Uitgaven aan de wal zijn voor eigen rekening)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Afdrukken E-mailadres

Copyright © 2016-2020 Zeilschepenverhuur Stofbergen.   
All rights reserved

logo garant

Privacy en cookie beleid

Algemene voorwaarden

Webdesign by 1place4ads.nl