Wedstrijden

Door het hele zeilseizoen vinden er  op het IJsselmeer verschillende zeilwedstrijden plaats.  Voor de Rival vinden deze voornamelijk plaats in zowel het voorjaar  als tijdens het najaar. Lijkt het je wel wat om eens deel te nemen aan zo’n race aan boord van de Rival?  Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Sarah of Harry!

Dit aanbod van wedstrijden valt onder de garantie van STO Garant.  U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Klipperrace

klipperrace zeilschip rivalElk jaar vindt in het tweede weekend van oktober de Klipperrace plaats, vanuit Enkhuizen op de voormalige Zuiderzee. Het is het Nederlands kampioenschap hardzeilen voor klippers.
De race bestaat uit twee onderdelen, de Drie Steden Race en de Olympische baan. Op zaterdag wordt de Drie Steden Race gevaren. Deze race start met de spectaculaire ankerstart in het Krabbersgat bij Enkhuizen, tenzij de wind pal uit het noordoosten waait.

Vervolgens moeten twee van de drie daartoe aangewezen boeien worden gerond. Deze boeien liggen bij Medemblik, Stavoren en Urk. De finish is in het Krabbersgat. Zondag wordt Olympische baan gevaren. De twee klassen starten na elkaar en de banen lopen gedeeltelijk in elkaar over, waardoor het veld de gehele race goed bij elkaar blijft.

Altijd al aan een zeilrace willen meedoen? U hoeft zelf geen ervaren zeiler te zijn om deel te nemen aan deze Klipperrace! De (extra) bemanning  neemt u graag onder haar hoede.

Datum:
Aan boord: Vrijdag, 11 oktober 2024 vanaf 20u 

Van boord: Zondag, 13 oktober 2024 omstreeks 16u

Afvaarthaven:  Enkhuizen

Prijs:
€ 250,- all inclusive (inclusief scheepshuur, maaltijden en drank, inschrijvingsgeld.  Uitgaven aan de wal zijn voor eigen rekening)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afdrukken E-mailadres

Copyright © 2016-2020 Zeilschepenverhuur Stofbergen.   
All rights reserved

logo garant

Privacy en cookie beleid

Algemene voorwaarden

Webdesign by 1place4ads.nl