Bontekoerace

Bontekoerace zeilschip rivalDe Bontekoerace is een zeilwedstrijd voor charterschepen en traditionele vissersschepen, op het Markermeer bij Hoorn.
De race wordt het laatste weekend van oktober gehouden ter afsluiting van het zeilseizoen, dat voor charterschepen in april is begonnen met de z.g. Pieperrace bij Volendam. De race wordt reeds sinds 1992 georganiseerd en begint steeds op vrijdagavond, waarna op zaterdag en zondag gevaren wordt voor het klassement. Door de grote verscheidenheid aan deelnemers (klippers, tjalken, schouwen, botters en kwakken) geeft de race ook een mooi overzicht van Nederlands varend erfgoed. Zowel op zaterdag, als op zondag, wordt er een Olympische baan gevaren.

Altijd al aan een zeilrace willen meedoen? U hoeft zelf geen ervaren zeiler te zijn om deel te nemen aan deze Bontekoerace! De (extra) bemanning neemt u graag onder haar hoede.

Datum:
Vrijdag, 27 oktober 2023 vanaf 20u – Zondag, 29 oktober 2023 omstreeks 16u

Afvaarthaven:  Hoorn

Prijs:
€ 230,- all inclusive (inclusief scheepshuur, maaltijden en drank, inschrijvingsgeld.  Uitgaven aan de wal zijn voor eigen rekening)


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afdrukken